Terwijl we met z’n allen toeleven naar de komst van de Sint en daarna de Kerstman zouden we bijna vergeten dat onze gymnast Lasse Bogaerts ondertussen terug is van zijn deelname aan het jeugd wereldkampioenschap trampoline WAGC in de discipline Dubbele Mini Trampoline.

“Het was een unieke ervaring die ik niet gauw zal vergeten”, aldus Lasse. “Niet alleen de kans om deel te nemen aan een topwedstrijd van wereldklasse, maar ook het feit om daarvoor zover te mogen reizen, is onvergetelijk! Er is geen enkele wedstrijd in België waar ik al aan deelgenomen heb die je kan vergelijken met deze: de grootte van de zaal, de uitbundige sfeer en het feit dat iedereen je aanmoedigt geeft een geweldige kick. De stress wordt er natuurlijk niet minder om, maar ik ben er toch in geslaagd om mijn zenuwen onder controle te houden en beide sprongen goed uit te voeren met een perfecte landing”. 

De concurrentie was zoals te verwachten bikkelhard want enkel de beste jongeren kunnen deelnemen. Met een 22ste plaats mogen we absoluut trots zijn op de prestaties van ‘onze’ Lasse. Met scores van 31,300 en 31,900 heeft hij bewezen zijn mannetje te kunnen staan tussen deze wereldwijde toppers. 

Lasse voegt er nog aan toe: “ik ben ook heel blij dat ik samen met de voltallige Belgische delegatie heb kunnen reizen. Met z’n allen samen in hetzelfde hotel verblijven, dat schept al snel een band en zo heb ik heel wat nieuwe vrienden kunnen maken. Op die manier ben je toch weer een beetje dichter bij huis.” 

En dat het berekoud was in Sint-Petersburg en het eten niet altijd naar zijn meug, nam hij er met plezier bij. Het was een geweldige ervaring die hij maar al te graag nog eens zou willen meemaken. Blijven trainen dus is het motto!

Tot slot dankt Lasse nogmaals alle gulle sponsors die hem financieel en moreel gesteund hebben in dit avontuur. We mogen allen trots zijn op hem. 

Filmpjes van het evenement kan je oa. hier vinden https://www.youtube.com/channel/UCAM9Pvp3HzKvIAbAXHxidow