Na selectie.

Acrogym, of kortweg acro, is een dynamische en spectaculaire discipline binnen de gymnastiek. Kenmerkend is dat acro niet individueel maar in groep wordt beoefend. Het is een teamsport die kracht, evenwicht en lenigheid combineert met dans en acrobatische elementen. In deze discipline worden er geen toestellen gebruikt, maar enkel de partners als basis om evenwichtsoefeningen op de grond of sprongen in de lucht uit te voeren.

Een team bestaat uit een sterke onderpartner(s) en een lichtere bovenpartner, die goed op elkaar moeten ingespeeld zijn. Timing is immers belangrijk. Volgende combinaties zijn mogelijk: meisjes paar, jongens paar, gemengd paar; maar ook groepen die bestaan uit 3 meisjes of 4 jongens.

Om toegelaten te worden tot deze groep moet je geselecteerd worden, o.a. vanuit de pre-competitie. De acrogymnasten trainen meermaals per week.

 

Wanneer:

  • Dinsdag 18-21u, Fort V
  • Donderdag 18-21u, Fort V
  • Zaterdag 17-20u, Fort V
  • Zondag 11-14u, Fort V

 

Lidgeld:

  • Recrea: 390€
  • A/B/C/I: 490€ (wedstrijdlicentie inbegrepen)
  • + Gymfed

Voor acro bestaan er verschillende wedstrijdniveaus: recrea, I, C, B en A niveau. Normaal wordt er een combinatie oefening uitgevoerd, maar bij het A-niveau worden er 3 oefeningen gebracht: 1 oefening met alleen tempo elementen, 1 oefening met alleen balanselementen en 1 combinatie-oefening met zowel balans als tempo elementen. Bij balanselementen wordt er een evenwichtshouding aangenomen die minimaal 3 seconden moet worden aangehouden. Bij tempo-elementen wordt de bovenpartner geworpen, waarbij deze bijvoorbeeld een salto maakt. In een oefening zitten ook individuele elementen, zoals een radslag, flikflak of een salto.

Om de tempo-elementen veilig aan te leren, wordt er gebruik gemaakt van een lounge, een soort harnas waarin de bovenpartner vastgemaakt wordt en begeleid wordt in zijn of haar beweging door middel van touwen. Een bovenpartner kan ook oefenen op paaltjes, waar de armen of benen van de onderpartner worden nagebootst.

De oefeningen worden gebracht op een verende vloer van 12 bij 12m. Ze worden uitgevoerd op muziek, die maximaal 2.30 min mag duren, en met een mooie choreografie. De jury beoordeelt de uitvoering op artistiek en technisch vlak, maar ook de moeilijkheid van alle elementen speelt een rol in de eindscore.

Via Activiteiten > Kalender kan je een volledig week- en maandoverzicht van alle lessen, trainingen en activiteiten vinden. Met de handige filters toon je enkel de voor jou relevante groep. 

De locatie van de trainingen vind je eveneens in de agenda, maar hier is een handig overzicht van alle Locaties te zien

Club Activiteiten
Deze bedrijven steunen ons
Word OJE vrijwilliger!

We zoeken voortdurend lesgevers en vrijwilligers voor allerhande realisaties en initiatieven. Wil je met jouw kennis of handigheid meehelpen aan de toekomst van OJE. Check dan deze pagina en neem contact met ons op!  

© 2019-2020 — Omnigym Jong Edegem vzw — Jacob de Roorestraat 8, 2650 Edegem — Privacyverklaring