Voor volwassenen op recreatief en competitief niveau.

Rope skipping is net iets meer dan touwtje springen, het is de verzameling van een reeks verschillende vormen van touwspringen. Deze zeer conditionele sport vergt coördinatie, souplesse, concentratie en doorzettingsvermogen. Rope skipping is een sport die zowel individueel als in teamverband beoefend kan worden.

Natuurlijk beginnen we bij het begin, maar uit ervaring weten we dat de microbe voor het springen je niet meer laat stoppen.

De sport kent 2 onderdelen: Speed en Freestyle. Bij het onderdeel speed komt het aan op pure snelheid en uithoudingsvermogen waarbij je stilstaand moet lopen. Bij speed wordt alleen de rechtervoet geteld. Bij de freestyle (bestaande uit single rope en double dutch) moeten alle aspecten van het Rope Skipping zo creatief mogelijk, met ondersteuning van muziek, in een vrije oefening samengevoegd worden. In teamverband bestaat een team uit maximaal 4 personen.

Een aantal bijzondere vormen zijn:

  • Single Rope: alleen springen in één touw van normale grootte.
  • Double Dutch: hier heb je twee draaiers die twee touwen alternerend ronddraaien, in de touwen bevinden zich één of meerdere springers.
  • Chinese Wheel: Bij chinese wheel heb je minstens twee personen die elkaars single rope touw vasthouden. Je draait dus niet voor jezelf, maar wel voor de persoon of personen naast je.
  • 2 people 1 rope: Bij 2 people 1 rope heb je twee personen die in 1 touw springen. Dit kunnen ze doen door samen te draaien of door 1 persoon te laten draaien en de andere te laten springen. Je draait dus niet steeds voor jezelf.
  • Traveller: verschillende springers staan op een lijn zonder touw. 1 springer met touw zal al springend langs hen komen. Op het moment dat de persoon met touw je passeert zal hij je meenemen in zijn touw en moet je dus ook springen.
  • Long Rope: long rope is de verzamelnaam voor het springen in extra lange touwen. Deze touwen kunnen op verschillende manieren gedraaid worden.

 

Sportieve kledij en sportschoenen zijn gewenst. Touwen kan je van ons gebruiken, maar zelf een touw meenemen of kopen kan uiteraard ook.

Wij bieden rope skipping aan voor volwassenen en voor de meer gevorderde springer!

 

Wanneer:

  • Ropeskippking Gevorderden 18+: maandag 20-22u, Fort V
  • Ropeskipping Conditie Training: maandag 21-22u, Fort V

 

Lidgeld: 115-200€ + Gymfed

Via Activiteiten > Kalender kan je een volledig week- en maandoverzicht van alle lessen, trainingen en activiteiten vinden. Met de handige filters toon je enkel de voor jou relevante groep. 

De locatie van de trainingen vind je eveneens in de agenda, maar hier is een handig overzicht van alle Locaties te zien

Club Activiteiten
Deze bedrijven steunen ons
Word OJE vrijwilliger!

We zoeken voortdurend lesgevers en vrijwilligers voor allerhande realisaties en initiatieven. Wil je met jouw kennis of handigheid meehelpen aan de toekomst van OJE. Check dan deze pagina en neem contact met ons op!  

© 2019-2020 — Omnigym Jong Edegem vzw — Jacob de Roorestraat 8, 2650 Edegem — Privacyverklaring