Voor jongeren vanaf het 4de leerjaar, en volwassenen, die via verkenning van ruimte en lichaam, aanleren van ritme en sociaal gevoel een stevige dansbasis verwerven.

Een eigentijdse dansvorm op eigentijdse muziek. Lichaamscontrole en expressiviteit gaan in deze lessen hand in hand. Jazzdans omvat een mengeling van heel wat stijlen gaande van Ballet, Modern Jazz en Showdance over Hip Hop naar Streetdance.

Een jazzdansles bestaat uit drie delen.

  • We starten met en opwarming aangepast aan de leeftijd en het niveau. Zo wordt je lichaam voorbereid op een intensieve les. We oefenen enkele basistechnieken uit de jazzdans en het klassiek ballet.In dit onderdeel wordt veel aandacht besteed aan de kwaliteit van de bewegingen.
  • Daarna volgen enkele jazzdanstechnieken zoals draaien, sprongen en verplaatsingsbewegingen die we uitvoeren over de hele lengte van de zaal. Op die manier leren we gebruik te maken van de ruimte.
  • In het laatste deel van de les zetten we alle geleerde technieken om in een danscombinatie. We kunnen snel en krachtig dansen, maar ook langzaam en elegant. In dit onderdeel wordt ook veel aandacht besteed aan expressie. 

 

Wanneer:

  • Jazz Jeugd: maandag 19u00-20u30 voor 5de leerjaar tem 3de middelbaar, Danszaal Sporthaven Mortsel
  • Jazz Jeugd: zaterdag 10u45-11u45 voor 4de leerjaar tem 1ste middelbaar, Fort V 
  • Jazz 14+: zaterdag 11u45-13u15, vanaf 14 jaar, Fort V 
  • Jazz 18+: maandag 20u30-22u00, voor volwassenen, Danszaal Sporthaven Mortsel

 

Lidgeld: 185-278€

Via Activiteiten > Kalender kan je een volledig week- en maandoverzicht van alle lessen, trainingen en activiteiten vinden. Met de handige filters toon je enkel de voor jou relevante groep. 

De locatie van de trainingen vind je eveneens in de agenda, maar hier is een handig overzicht van alle Locaties te zien

Club Activiteiten
Deze bedrijven steunen ons
Word OJE vrijwilliger!

We zoeken voortdurend vrijwilligers voor allerhande realisaties en initiatieven. Wil je met jouw kennis of handigheid meehelpen aan de toekomst van OJE. Neem dan nu contact!  

© 2019-2020 — Omnigym Jong Edegem vzw — Jacob de Roorestraat 8, 2650 Edegem — Privacyverklaring